Gewoon, Doen!

Ik ben een van de gelukkigen die het Werkfestival 2016 heeft meegemaakt. Ik had het niet willen missen!

Ik was vanwege de scheiding eerder dat jaar in de bijstand terecht gekomen. Ik werd gevraagd om vanuit deze positie wilde meewerken aan het opzetten van een evenement. Ik besloot, ondanks dat ik geen idee had wat het zou betekenen, mee te doen.

De Jongens van Lucht

Tijdens de eerste bijeenkomst zaten we met een aantal andere mensen, allemaal in een uitkeringssituatie, onwennig bij elkaar. Niemand wist wat er stond te gebeuren.
Er kwamen twee energieke mannen binnen, die ons vertelden dat zij van De Jongens Van Lucht waren, de introductie was vol energie en passie. Samen met hen zouden we het Werkfestival gaan ontwerpen en produceren. Ik voelde meteen dat ik in iets bijzonders was gestapt. De insteek die De Jongens Van Lucht hebben over hoe je op een positieve en sterke manier kunt denken, is iets wat me enorm aansprak. 
We gingen gelijk aan de slag; brainstormen, ideeën uitwerken en vervolgens een programma maken. We vormden een mooie groep mensen, ieder op zijn eigen manier. Hoewel ik me afvroeg of we het allemaal op tijd af gingen krijgen, werkten wij rustig door samen met het team van De Jongens Van Lucht. Wat vond ik het geweldig en wat een positieve energie kwam er in mij los! Na een aantal bijeenkomsten had het Werkfestival zich gevormd en kwam de dag van het evenement steeds dichterbij.

Nerveus en trots!

De dag zelf was ik best nerveus, maar ik voelde me ook heel trots. 
Het raakte mij om met mensen in gesprek te komen die geestelijk op waren, omdat zij het gevoel hadden dat ze niet meer van betekenis waren. Mensen die vanwege schaamte, verdriet of teleurstelling niet durfden uit te spreken dat ze werkloos waren. Dat heeft indruk op mij gemaakt.
Ik wilde hen laten weten en ervaren wat ik ook had ervaren door in het diepe te springen met De Jongens van Lucht, dat je je soms beter kan voelen door vanuit een ander perspectief te kijken en denken. En dat dit nieuwe kansen laat zien om er weer tegenaan te gaan! En het lukte!

Waardevolle betekenis

Wat ik wil zeggen is dat je niet weg moet blijven omdat je denkt dat het niet voor jou is, niet over jou gaat! Dit is écht een belevenis. Wanneer jij jezelf serieus neemt, dan is het Werkfestival de moeite waard. Kom erachter wat jij allemaal kunt bereiken en dat jij van waardevolle betekenis bent. Laat je inspireren door de verhalen van andere mensen. Ga in gesprek met bezoekers en werkgevers. Krijg nieuwe inzichten die jou verder helpen in het vinden van een baan. Het is zo’n mooie bijzondere en positieve ervaring, gun jezelf dat!

Gewoon, Doen!
– Ivonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s