100 jaar De Ploeg

Talkshow de Hoven

100 jaar De Ploeg

Ruim 100 geleden werd het Gronings kunstenaarscollectief De Ploeg opgericht. Mede oprichter Jan Altink: “Omdat er in Groningen niet zoveel te doen was op kunstgebied, dacht ik aan ontginnen, het omwoelen van de aarde en dus (ook) aan ploegen”. 

Ouderenorganisatie ‘De Hoven’ voelt zich sterk verbonden met dit gedachtegoed. 

Waar De Ploeg nieuwe vormen van expressie in de schilderkunst zocht en vond, gaat de visie van De Hoven mee in deze lange Groninger traditie: het zoeken van een andere manier van werken, meer welbevinden voor bewoners en meer werkplezier voor medewerkers.

In deze workshop ervaart het publiek hoe je met mensen met dementie naar kunstwerken van ‘De Ploeg’ kunt kijken. Ook  is er een uitgebreide kennismaking met een aantal medewerkers van De Hoven. De workshop is in de vorm van een toegankelijke talkshow in een huiselijk tafereel. In de ruimte kan je een aantal reproducties van De Ploeg bewonderen.

Dit wil je natuurlijk meemaken! Hoe? Vanaf 15 oktober kan je je via de Netwerkapp aanmelden voor deze workshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s